احتمالاً دیده‌اید سایر رقبا به‌دلیل حضور در فضای آنلاین، توانسته‌اند فروش خود را افزایش دهند؛ بنابراین شما هم تصمیم گرفته‌اید از این قافله عقب نمانید.

شاید هم تصمیم گرفته‌اید به‌جای راه‌اندازی مغازه و فرار از هزینه‌های سرسام‌آور آن، به‌ سراغ فروش آنلاین بروید.

در هر ۲ حالت، جای خوبی آمده‌اید چون قرار است به سؤالاتی مثل چگونه محصولات خانگی را بفروشیم، چطور خدمات خود را آنلاین عرضه کنیم و البته سؤال اصلی چگونه محصولات خود را در اینترنت بفروشیم، پاسخ دهیم.

6 روش فروش آنلاین محصولات و خدمات

۱. فروش بدون سایت اینترنتی

ساخت و نگهداری سایت و فعالیت مستمر در شبکه‌های اجتماعی کار خیلی ساده‌ای نیست! حداقل کاری نیست که همۀ افراد جامعه از پس آن بربیایند. به همین خاطر، خیلی‌ها فکر می‌کنند باید عطای حضور در اینترنت را به لقایش ببخشند؛ ولی بدون سایت هم می‌توان فروش اینترنتی داشت!

تنها چیزی که نیاز دارید، یک صفحه برای معرفی محصول (ها) است که ساخت آن به هیچ‌گونه دانش فنی نیاز ندارد. چطور؟

کافی است وارد سرویس‌های لندینگ‌سازی مثل لندین شوید و به‌سادگی هرچه تمام‌تر، صفحۀ مدنظر خود را بسازید. طبق راهنمایی‌های موجود در این سایت‌ها پیش بروید تا در کمترین زمان، صفحهٔ مناسب برای فروش سریع محصولات به‌صورت آنلاین را بسازید.

چیزهای دیگری که بهتر است ارائه کنید، عبارت‌اند از:

  • نظر مشتریان (می‌توانید نظر مشتریان خود را در قالب ویدئو ارائه کنید. مثلاً با کسانی که از زانوبند شما استفاده کرده‌اند، مصاحبه کنید تا بقیه ببینند چه تاثیری در بهبود زندگی آن‌ها داشته است)
  • راه‌های ارتباط (راه‌های تماس را در لندینگ بنویسید)
  • فرم (سعی کنید اطلاعات بازدیدکننده را بگیرید. مثلاً می‌توانید بگویید «برای دریافت تخفیف‌‌، فرم زیر را پر کنید». این فرم باید بسیار ساده و کوتاه باشد)
  • ویدئو (این ویدئو می‌تواند محیط کار شما را نشان دهد (کلینیک‌های زیبایی) یا کار با محصول را توضیح دهید)

۲. فروش آنلاین با ساخت سایت اینترنتی

اما برویم سراغ روشی که رایج‌ و امن است: ساخت یک سایت به‌عنوان فروشگاه اینترنتی!

طراحی سایت با وردپرس

روش دیگری که می‌توانید سراغش بروید، طراحی سایت با CMSها است! به‌خصوص وردپرس که پرطرفدارترین سیستم مدیریت محتوا در کل اینترنت است.

CMSها به این منظور ایجاد شدند که کار ساخت سایت را راحت کنند. با کمک این ابزارها، دیگر فقط برنامه‌نویس‌ها نیستند که می‌توانند سایت طراحی کنند. هرکس با دانش حداقلی هم می‌تواند چیزی را که می‌خواهد، طراحی کند و بالا بیاورد.

۳. فروش اینترنتی محصولات در شبکه‌های اجتماعی

اجازه دهید این قسمت را با یک آمار حیرت‌انگیز از شبکه‌های اجتماعی شروع کنیم. با استناد به سایت ، طبیعی است که این شبکه‌ها، کانالی بسیار مناسب برای فروش سریع محصولات شما باشند.

استفاده از این پلتفرم‌ها به‌منظور فروش، از چند طریق ممکن است. در ادامه چگونگی فروش اینترنتی از طریق اینستاگرام را با هم بررسی می‌کنیم:

اولین راه همانی است که همه‌مان روزانه بارها با آن برخورد می‌کنیم. اینستاگرام را در نظر بگیرید، صفحاتی که برای کسب‌وکارها ایجاد می‌شوند و در همان اینستاگرام به فروش محصول اقدام می‌کنند. به این شکل که عکس محصولات یا شرح خدمات در صفحه قرار می‌گیرد و مخاطب در صورت تمایل می‌تواند با صاحب صفحه جهت تهیه محصول یا برخورداری از خدمت تماس بگیرد.

۴. فروش اینترنتی با مارکت پلیس

بالاتر به گرفتن غرفه در دیجی‌کالا اشاره کردیم؛ ولی آیا می‌دانید مارکت‌پلیس چیست؟ خیلی ساده بگوییم:

مارکت‌پلیس سایت یا پلتفرمی است که در اختیار فروشندگان مختلف قرار می‌گیرد تا بتوانند محصولاتشان را در آن بفروشند. مارکت‌پلیس نقطه‌ای است که مشتری را به فروشنده متصل می‌کند. مثل اجارهٔ غرفه در نمایشگاه‌ها است که شما مبلغی را به‌عنوان اجاره به آن‌ها می‌دهید و می‌توانید از خدماتی که فراهم کرده‌اند، برای فروش محصولات استفاده کنید.

دیجی‌کالا یکی از شناخته‌شده‌ترین مارکت‌پلیس‌های ایرانی است. این پلتفرم علاوه‌ بر محصولاتی که متعلق به خودش است، بسیاری از محصولات را به کمک تأمین‌کنندگانی که با آن‌ها قراداد دارد به دست مشتری می‌رساند.

اتفاقاً یکی از ایرادات وارد به مارکت‌پلیس‌ها، حجم بالای رقابت در آن‌ها است. فرض می‌کنیم کارتان فروش ماشین‌های اداری است و قصد دارید محصولاتتان را در دیجی‌کالا عرضه کنید. قبل از شما، صدها فروشندۀ دیگر هم سراغ این پلتفرم رفته‌اند و کار بسیار سختی برای جلب توجه مشتریان خواهید داشت.

مشکل دیگر مربوط به تاخیر در پرداخت است. وقتی فروشگاه خودتان را داشته باشید، پول پرداختی مشتری، بلافاصله پس از واریز به حسابتان می‌نشیند؛ اما اگر محصولتان در مارکت‌پلیس فروخته شود، مدتی‌ طول می‌کشد تا مبلغ برایتان واریز شود. در ضمن، درصدی از آن هم توسط مارکت‌پلیس کسر می‌شود.

۵. فروش اینترنتی محصولات از طریق فروم

فروم‌های اینترنتی، مکان‌هایی هستند که کاربران گرد هم می‌آیند و استفاده از آن‌ها جزو کارآمدترین روش‌های فروش کالا است.

در فروم‌ها، کاربران راجع‌ به موضوعات مختلفی به بحث و تبادل نظر می‌پردازند. گسترۀ موضوعات می‌تواند از شیر مرغ باشد تا جان آدمیزاد!

نکتۀ بسیار مهم در رابطه با فروش محصولات در فروم این است که محصول یا خدمتتان را در تاپیک مرتبط ارائه کنید.

مثلاً فرض کنید در یک فروم راجع به مشکل بی‌خوابی صحبت می‌شود. در همین حین که کاربران دیگر در حال ارائۀ راهکار هستند، شما می‌توانید دمنوش‌های خود را درمان این دردند، معرفی کنید. به این ترتیب، احتمال فروشتان هم بیشتر خواهد بود؛ چراکه مخاطبان آن فروم دقیقاً مخاطبان هدف شما هستند.

یکی از پرطرفدارترین فروم‌های ایرانی نی‌نی سایت است که برای فروش محصولاتی مثل لوازم آرایشی و بهداشتی، آلبوم عکس، لوازم خانگی و آشپزخانه، خدمات درمانی، محصولات دارویی و… بسیار مناسب است.

برای اینکه فروش داشته باشید، به اکانت اینستاگرام، صفحهٔ سایت، لندینگ پیج یا هر مکان دوم دیگری نیاز دارید که بتوانید محصول را معرفی کنید.

۶. استفاده از دیوار و شیپور برای فروش آنلاین

پلتفرم‌های واسطه مثل دیوار و شیپور، کانال‌های بسیار مناسبی برای فروش اینترنتی محصولات به‌شمار می‌آیند. این پلتفرم‌ها ایجاد شدند که مکانی برای فروش کالای دست‌دوم باشند؛ ولی پس از مدتی، فروشگاه‌ها هم به استفاده از آن‌ها روی آوردند.

برای اینکه فرقی بین فروشگاه‌ها و کاربران معمولی وجود داشته باشد، یک تگ فروشگاه در آگهی‌های دستۀ اول قرار می‌گیرد. از آنجایی که استفاده از این پلتفرم‌ها بسیار کم‌هزینه است، طرفداران بسیاری هم دارند.

6 نکته برای افزایش فروش آنلاین محصولات

تا اینجای مقاله، فهمیدیم که چگونه محصولات خود را در اینترنت بفروشیم؛ ولی چطور بیشتر بفروشیم و موفق‌تر عمل کنیم؟

در این بخش، 6 نکته  را به شما می‌گوییم تا فروش اینترنتی محصولات را آسان‌تر و بیشتر کنید؛ این شما و این هم چند نکته در زمینهٔ آموزش فروش آنلاین!

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *